Om Företaget

Vvknives AB

Företaget startades 2020 och drivs och ägs av mig, Andreas Kero. Det har dock funnits sedan 2015 med namnet Gladiumdesign. Vv står för Välivaara och ligger ett par mil från den finska gränsen. Det är här, i den karga och spännande naturen som jag finner inspiration till mitt företag.

Läs mer

Knivmakeri

Läs mer

Knivmakeri

Jag har sedan tidiga tonåren haft ett stort intresse för knivmakeri och har deltagit i Kniv-SM ett antal gånger. Det arrangeras varje år av Svensk Knivförening och där finns möjlighet att delta som knivmakare, i ett antal olika klasser.

Gå gärna med i föreningen, det kan jag varmt rekommendera! Då får du bland annat fyra nummer av medlemstidningen per år!

Där hittar du även massor av intressant knivrelaterat.
Se mer på Svensk knivförenings hemsida www.svenskkniv.se

Knivmaterial

Knivmaterial

Från början har det inte sålts så mycket knivmaterial. Men med en ökad efterfrågan av material så har försäljningen ökat långsamt. Idag säljer vi nästan uteslutande material till knivmakare över hela världen.2020 startades denna webbshop upp samt en fysisk lagerbutik. Här finns det möjlighet att kika förbi på en kopp kaffe och titta på massor av knivmaterial om man känner för det.

Jag har ett brett sortiment som passar för tillverkning av jakt & fiskeknivar, smyckesknivar och köksknivar.

Renhornsknappar

Renhornsknappar

Vi tillverkar även produkter av renhorn. Framförallt renhornsknappar till företag, även en del kapsylöppnare, bestick och inredningsdetaljer.
Jag hoppas att du kommer finna intressant information och inspiration här på min sida, så att du kan bygga din första egengjorda kniv!